Măsuri stabilite pentru prevenirea răspândirii Coronavirusului (COVID-19), în cadrul Policlinicii Clinic Life – Caransebeș!

În contextul actual al declanșării epidemiei cu Coronavirus (CODVID-19) la nivel internațional, pentru perioada următoare Policlinica Clinic Life – Caransebeș adoptă următoarele măsuri de prevenire a răspândirii acestuia:

Toate persoanele (angajați, colaboratori, pacienți, aparținători) care au venit sau revenit din regiunile sau localitățile din zona roșie și zona galbenă cu transmitere a COVID-19 (updatate periodic de Ministerul Sănătății la următorul link: http://www.cnscbt.ro/index.php/ncov), trebuie să declare acest lucru în mod obligatoriu prin completarea formularului disponibil la recepția clinicii, noutăți în care consemnează zona din care provin sau în care au călătorit, perioada călătoriei și dacă prezintă semne de boală respiratorie acută.

Precizăm faptul că dacă există persoane care au călătorit în ultimele 14 zile în localitățile sau regiunile din zona roșie, acestea vor apela 112 și vor fi carantinate obligatoriu pentru o perioadă de 14 zile, fiind monitorizate zilnic prin personalul DSP Caraș-Severin în centrele de carantină identificate în județul nostru.

Pentru persoanele: angajați, colaboratori, pacienți, aparținători, care au fost în regiuni sau localități situate în zona galbenă, se recomandă autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile și vor fi monitorizate zilnic prin personalul DSP Caraș-Severin.

În cazul angajaților Clinic Life care acuză simptomele bolii, aceștia sunt obligați să informeze șefii ierarhic superiori privitor la perioada recomandată de medic pentru autoizolare, precum și dacă este suspectat de infecție cu Coronavirus.

Pacienții care au mai puțin de 14 zile de la intrarea în țară, chiar dacă sunt asimptomatici sau nu vin din zona roșie sau galbenă, sunt rugați să se reprogrameze. Nu dorim să punem în pericol pacienții și personalul Clinic Life.

Ne dăm seama că răspândirea coronavirusului COVID-19 vă îngrijorează, prin urmare, aș dori să vă reasigur că siguranța și sănătatea dumneavoastră și a personalului Clinic Life, rămân prioritatea noastră absolută.

Astfel, pacienții cu simptomatologie respiratorie sunt rugați să NU se prezinte în cabinet , vom stabili cu ei telefonic conduita medicală ce trebuie urmată și vor fi reprogramați pentru o altă dată. În acest caz, pacienții trebuie să ia legătura cu medicul de familie.

Începând cu data de 16.03.2020, fiecare pacient programat, va fi contactat telefonic pentru a răspunde întrebărilor referitoare la starea de sănătate actuală (simptome respiratorii) sau dacă a intrat în contact cu persoane cu risc.

În sala de așteptare vor fi maxim 3 pacienți, poziționați la distanță unul față de altul, restul pacienților sunt rugați să aștepte în curte pe băncile puse la dispoziție. La intrarea în clinică fiecare pacient este rugat să folosească dezinfectantul pus la dispoziție.

Vă rog frumos să nu luați ca un afront personal acest lucru, însă este benefic pentru protejarea tuturor pacienților (inclusiv a pacientelor însărcinate) și a întregului personal Clinic Life.

Vă mulțumim frumos de înțelegere!
#Clinic_Life
#Încredere_în_Sănătate